Många gurkor blir det...
År 2014 producerade man nästan 75 miljoner ton gurkor världen över.
N
ästan 57 miljoner ton produceras i Kina.
Sverige producerar ca 26 500 ton, 1700 ton av dessa kommer från Gummagården.

Årskonsumtionen per person i Sverige är ca 4 kg

Gurkan härstammar från Indien och har odlats i 4000 år.

Skönhetstips...
Doppa gurkskivor i citronsaft och använd som ansiktsmask, låt ligga på huden 10 minuter, det kan bleka pigmentfläckar och fräknar.
Tunna skivor av gurka friskar upp trötta ögon.
Pressa ur vätskan ur gurkan genom en duk, gurksaften lindrar vid solsveda, insektsbett och klåda.

Innehåller en uppsjö av vitaminer…
Gurkor är verkligen en källa till så många saker. De innehåller vitamin B1, B2, B3, B5 och B6, folsyra, vitamin C, järn, kalcium, zink, magnesium, fosfor och kalium, samtidigt som det också är runt 95% vatten.
Med andra ord – ät mera gurka!

En gurka bör förvaras vid + 12 grader. Behåll gärna plasten på då håller den längre.